Страници

03 юли 2013

Шоколадов мус с бадемов аромат

     Не зная колко рецепти за мус има, само няколко съм пробвала, но един живот не стига на човек да опита и види всичко на света, за съжаление. Има толкова много красота и доброта по света, хора с добри сърца, които искаш да познаваш  и красиви кътчета от света, на които искаш да отидеш.
     Аз наскоро посетих едно такова място, където видях най-лесния мус на света, който много ми хареса. И понеже на доверие в днешно време нищо не приемаме -  взехме едно много бързо решение. Повече от ясно е какво бе то? Да пристъпим към действие.
  
  

     Необходими продукти:
320 г черен шоколад  с високо съдържание на какао /4 бр по 80 г/
240 г пълномаслено прясно мляко
240 г много гъсто кисело мляко с масленост 3,8 %
 течен екстракт от бадеми
микс от натрошени бадеми и лешници   



     Начин на приготвяме:
Шоколадът се разтопява на водна баня.
В дълбок съд разбийте прясното и киселото мляко, докато се образува лека пяна.
Разтопеният шоколад се добавя на малки части  при постоянно разбиване с миксер.
Ароматизираме с бадемова есенция. 
Не е необходимо много разбиване, но следва поне три часово изстудяване.
Изсипвайте от сместа  в средата на чашката, за да останат чисти стените.
Преди сервиране поръсете с ядките.

      Няма начин да не ви е сладко!

    Като забележка -  леко ми напомни детските години, когато мама правеше домашен течен шоколад, но вероятно е носталгичен поглед към отминалите безгрижни дни. Опасно вкусен, строго забранен за не шокоманиаци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар