Страници

08 ноември 2013

Кекс с течна сметана

     Не бях споделяла рецепти от доста време, но тази рецепта е нещо, което мисля, че не трябва да пазя само за себе си. И нали съм човек на експеримента, реших да пробвам да заменя прясното мляко със сметана в рецептата за кекс, която много харесвам. Излишно е да разкривам, че страшно добре се получи, това си личи на снимките, само че вметна, че е две идеи по-сочен, като за сметка на това пухкавостта е на лице. 



     Необходими продукти:
4 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
200 мл течна сметана
1/2 ч.ч. олио/ масло, маргарин/
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия



     Начин на приготвяне:
    Разбийте яйцата със захарта до пълното и разтваряне. Добавете постепенно сметаната и олиото разбъркайте с няколко оборота на миксера. Добавете на малки части смесените брашно, бакпулвер и ванилия. Изсипете във форма и печете в предварително загрята фурна на 180 С до суха клечка.
      Дозата е за голяма кексова форма, използвам метална правоъгълна за козунак.
      
      Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар