Страници

28 март 2013

Крем супа от картофи, карфиол и броколи


      У дома се харесват крем супите, правя различни комбинации, като използвам сезонните зеленчуци. Зелената супа, е с кодовото название "ШРЕК", но само така приемат броколи и карфиол децата ми. Предлагах го в различни други варианти, но не се харесва. За себе си я предпочитам без всякакви добавки като сирена, мляко, сметана, бекон, но пък хубавото е, че винаги за останалите членове на семейството мога да добавя според ситуацията и ефекта, който търся. Пиша тези пояснения, макар на някой да се сторят странни, за други те могат да са от полза.
      Моя приятелка(силно се надявам да не ми се разсърди за сравнението по-надолу в разказа), която спазва 90 дневната диетата, ме попита: 
- Каква супа може да се яде по време на диетата.
       Моят отговор бе твърде кратък, за мен говорещ сам по себе си много: 
- Крем супа.  
      Последва едно:
- Те нали се правят с мляко или сметана, не са подходящи за режима.
      Звучи като онази забавна реклама:
-Какво да правя, ако го изпусна?
-Кво, ще го вдигнеш! :)
      Тъй като напоследък изглеждам като движеща се реклама на тази диета, доста често ми се налага да отговарям на доста странни въпроси, а и във форумите има постоянно повтарящи се такива, сега ще напиша рецепта, за тази толкова обикновена супа, за да развенчая някой митове и легенди.

     Необходими продукти:
1 глава лук
2 картофа
броколи и карфиол ( Равни количества от двата зеленчука, общото да отговаря на картофите.)
 сол, малко олио

      Начин на приготвяне:
В тенджера кипнете вода и прибавете нарязания лук. 
След 2-3 мин добавете картофите, нарязано на кубчета.
Изчакайте лука и картофите да се сварят добре, тогава сложете броколито и карфиола да се сварят., за 5 мин. 
Бульона трябва да покрива зеленчуците не повече от сантиметър. Ако е необходимо намалете количеството му.
Подправете със сол и олио.
Пасирайте всичко до гладкост. В този вид е подходяща за бебета и малки деца.
Поднесете я гореща , по желание добавете настърган кашкавал и черен пипер.

Бон Апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар