Страници

28 март 2013

Фъстъчени маслени бисквити

      Тази седмица на гости са ни:"Фъстъчени маслени бисквити", от сайта "Гответе с мен". Направих само половината доза, но това количество, като за нас стига за няколко дни. А и така ще имам повод, в съвсем скоро време да изпробвам нова рецепта. Събрала съм твърде голям списък с  рецепти, които искам да опитам.  
      Копирам оригиналната рецепта, за да не изпусна нещо съществено:

Продукти:
  • 250 г (1 ч.ч.) меко краве масло
  • 240 г (1 ч. ч.) фъстъчено масло
  • 120 г (1 ч. ч.) пудра захар
  • 200 г (1 ч. ч.) кафява захар
  • 2 яйца
  • 400 г (2 и 1/2 ч. ч.) брашно тип 500
  • 1 ч.л. бакпулвер  
  • 1 /2 ч.л. сода
  •   1 ч.л. сол
Приготвяне:
 

   Фъстъченото и кравето масло заедно с двата вида захар се разбиват до кремообразна смес.
  Прибавят се яйцата и се разбърква добре.
  Брашното се пресява с бакпулвера, солта и содата.
  Изсипва се в купата.
  Омесва се тесто, което се поставя в хладилник за 1 час.
  Оформят се топки с размер 2-3 см.
  Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене, а отгоре се сплескват с помощта на вилица (кръстосано).
  Фъстъчените маслени бисквити се пекат в предварително загрята фурна на 190 С за 10-12 минути или докато придобият леко златисто-кафяв цвят.


  Как да си приготвим фъстъчено масло в домашни условия

В блендер  се поставят обелени и изпечени фъстъци.
Напръскват се с растително масло (олио) и се смилат до нужната консистенцията (по-малко време, ако искате хрупкаво фъстъчено масло).
Съхранява се за 2-3 седмици в хладилник.

Бележки:
*
1 ч. ч. = 250 мл
** Тази рецепта съдържа продукти за 50-60 броя бисквити
*** Фъстъчено масло - Peanut butter - продукт от печени фъстъци, които след това се смилат до получаване на паста.

Няма коментари:

Публикуване на коментар