Тази седмица на гости са ни:"Фъстъчени маслени бисквити", от сайта "Гответе с мен". Направих само половината доза, но това количество, като за нас стига за няколко дни. А и така ще имам повод, в съвсем скоро време да изпробвам нова рецепта. Събрала съм твърде голям списък с рецепти, които искам да опитам.
Копирам оригиналната рецепта, за да не изпусна нещо съществено:
Продукти:
Бележки:
* 1 ч. ч. = 250 мл
** Тази рецепта съдържа продукти за 50-60 броя бисквити
*** Фъстъчено масло - Peanut butter - продукт от печени фъстъци, които след това се смилат до получаване на паста.
Копирам оригиналната рецепта, за да не изпусна нещо съществено:
- 250 г (1 ч.ч.) меко краве масло
- 240 г (1 ч. ч.) фъстъчено масло
- 120 г (1 ч. ч.) пудра захар
- 200 г (1 ч. ч.) кафява захар
- 2 яйца
- 400 г (2 и 1/2 ч. ч.) брашно тип 500
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 /2 ч.л. сода
- 1 ч.л. сол
Приготвяне:
Фъстъченото и кравето масло заедно с двата вида захар се разбиват до кремообразна смес.
Прибавят се яйцата и се разбърква добре.
Брашното се пресява с бакпулвера, солта и содата.
Изсипва се в купата.
Омесва се тесто, което се поставя в хладилник за 1 час.
Оформят се топки с размер 2-3 см.
Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене, а отгоре се сплескват с помощта на вилица (кръстосано).
Фъстъчените маслени бисквити се пекат в предварително загрята фурна на 190 С за 10-12 минути или докато придобият леко златисто-кафяв цвят.
Как да си приготвим фъстъчено масло в домашни условия
В блендер се поставят обелени и изпечени фъстъци.
Напръскват се с растително масло (олио) и се смилат до нужната консистенцията (по-малко време, ако искате хрупкаво фъстъчено масло).
Съхранява се за 2-3 седмици в хладилник.
Фъстъченото и кравето масло заедно с двата вида захар се разбиват до кремообразна смес.
Прибавят се яйцата и се разбърква добре.
Брашното се пресява с бакпулвера, солта и содата.
Изсипва се в купата.
Омесва се тесто, което се поставя в хладилник за 1 час.
Оформят се топки с размер 2-3 см.
Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене, а отгоре се сплескват с помощта на вилица (кръстосано).
Фъстъчените маслени бисквити се пекат в предварително загрята фурна на 190 С за 10-12 минути или докато придобият леко златисто-кафяв цвят.
Как да си приготвим фъстъчено масло в домашни условия
В блендер се поставят обелени и изпечени фъстъци.
Напръскват се с растително масло (олио) и се смилат до нужната консистенцията (по-малко време, ако искате хрупкаво фъстъчено масло).
Съхранява се за 2-3 седмици в хладилник.
Бележки:
* 1 ч. ч. = 250 мл
** Тази рецепта съдържа продукти за 50-60 броя бисквити
*** Фъстъчено масло - Peanut butter - продукт от печени фъстъци, които след това се смилат до получаване на паста.
Няма коментари:
Публикуване на коментар