Страници

29 март 2013

Хлебен пудинг с карамелизирани ябълки и канела

      Стар и изсъхнал хляб може да се оползотвори, като от него се направят нови изделия. Не бях опитвала хлебен пудинг в сладкия му вариант, предпочитах солените. Рецепти има много, разнообразие от вкусове също.  Задължително ще пробвам и други рецепти за хлебен пудинг, според това какво има в хладилника и тайниците . :)
      Аз го видях по един малко по различен начин и много ми се връзваше топъл, с топка сладолед, ама нямаше. Нищо, другия път.



      Необходими продукти:
300 г хляб
2 ябълки
1 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. олио
3 яйца
3 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. канела

      Начин на приготвяне:
На дъното на тефлонова тава карамелизирайте  3 с.л. захар. Оставете да се охлади.
Нарежете хляба на малки кубчета( 1,5/1,5 см ).  Поставете кубчетата в тавичка, оваляйте в олиото и изпечете до златисто. (Ако след изпичането, смесите кубчетата с подправки получавате чудни крутончета, от типа кубети.)
Нарежете ябълките на полумесеци, подредете ги ветрилообразно в тавата с охладения карамел.
Поръсете с канела. В купа разбийте яйцата със захарта, добавяйки  топло мляко на струйка. Захарта да се разтвори добре.
Прехвърлете крутоните върху ябълките, залейте ги с млечната  смес.
Трябва да останат крутоните отгоре, леко напоени от млечната смес, но не изцяло под нея. Получава се много симпатично хрупкащо дъно. Охладения пудинг се обръща в чиния за сервиране, така че карамелизираните ябълки да останат отгоре.
Бон Апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар