Страници

29 март 2013

Крекери с черен кимион и сирене

   
       Дали заради лошото време или начин да мине същото приятно и полезно, а може би просто да разпусна, да презаредя, да остана сама с мислите си, колко ли още причини мога да измисля, само за да оправдая правенето на домашни крекери. 
     С причина или без няма да се оправдавам, все пак трябва да се яде, давам рецепта за домашни крекери с черен кимион и сирене.


      Необходими продукти:
1/2 ч.ч. айрян( Турският айрян е доста гъст, кисел и солен на вкус)
1 к.л. сода
100 г сирене süzme peynir( Прилича на нашето сирене Дунавия, като консистенция, но на вкус е доста по различно. От това, което успях да разбера, млякото се пресича като за извара и се цеди. Google translate на български го превежда като извара, а на английски  като котидж сирене , което е доста далеч от истината и може само да подведе.) 
пълнозърнесто брашно 
2 с.л. черен кимион/чорек оту/

      Начин на приготвяне:
Разбъркайте айряна и содата в купа, добавете сиренето и черния кимион. Добавете брашно до много твърдо тесто. Разточете на набрашнен плот или хартия за печене на съвсем тънка кора (1-2 мм). Нарежете на ромбове. Изчете. 

Насладете им се! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар