Страници

05 април 2013

Солен кекс

         В миналото легендите са се предавали от уста на уста, днес рецептите се предават от блог на блог! Дали е мода,? Едва ли! Простичко казано - компютърни комуникации и информационни технологии.
         Имам си моя си модификация на солен кекс, но исках да пробвам нещо различно. Резултата от рецепта в блога "Сладички неща", бе точно това което търсех. Предлагам го като закуска на децата си. Копирам си рецептата и обясненията. Правя го вече два пъти, нищо не променям, само добавих мащерка за повече аромат и вкус. Ползвах наличното в хладилника - сирене, зелени маслини и пушени кренвирши. Пухкав и  не сух солен кекс в мое изпълнение,  заповядайте :




      Необходими продукти:
180 г брашно
3 яйца
100 мл олио
100 мл прясно мляко
бакпулвер
сол и черен пипер на вкус
100 г сирене/кашкавал
150 г маслини (черни и зелени, нарязани на кръгчета или просто на дребно)
100 г салам/луканка/филе, ако сте месоядни :)


       Начин на приготвяне:

       Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към разбитите с подправки яйца, мляко и олио. Бърка се внимателно, докато се получи гладка смес. Накрая се добавят сиренето, маслините и каквото още сте си решили. Пече се на 180 С в предварително загрята фурна, около 30-40 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар