Страници

06 април 2013

Крем супа от червена леща

      Червената леща се харесва от всички членове на моето семейство, каквото и да направя с нея се одобрява на 100 %, поне за сега. Това е една супа, която често хапвахме миналата година и малко бяхме позабравили, съвсем незаслужено. Днес си я припомнихме.

       Необходими продукти:
1 ч.ч. червена леща
1 картоф
1 глава лук
1- 2 скилидки чесън
1 к.л. кимион
сол, олио

       Начин на приготвяне:
     Лещата се измива няколко пъти, до бистра вода. Кипва се 1,5 л вода. Почистените лук, чесън и картоф нарязваме на едро и заедно с лещата слагаме да се варят. За кратко всичко е сварено, подправяме с кимион, сол и олио. Пасираме до гладкост. Поднасяме с крутони.

Как да си направим крутони бързо и лесно?
     Нарязваме на кубчета хляб, поливаме с желаната мазнина и подправки по избор и в микровълнова печка за 1-2 мин, като периодично разбъркваме и проверяваме дали са готови.

Няма коментари:

Публикуване на коментар