Страници

08 август 2013

Овесени квадрати и солени крекерчета



          Тези блокчета са много бързи и лесни, правят се експресно и още по-експресно се хапват.


  

     Начин на приготвяне:
2 ч.ч. фини  овесени ядки
1/2 ч.ч. смлени орехи
шепа нарязани на дребно стафиди
1/2 ч.л. канела
2 с.л. мед
1 чаша вряла вода
1-2 с.л. олио или зехтин

    Начин на приготвяне:
    В купа смесете овесените ядки, орехите, стафидите и канелата.
    Залейте сместа с врялата вода, добавете медът и течната мазнина по избор.
    В тава върху хартия за печене, разстелете на тънък слой сместа. 
    Половин сантиметър, не по-малко. 
    Загладете добре с помощта на мокра лъжица или шпатула.
    Нарежете на ромбове или на правоъгълници. 
    Изпечете в загрята на 200 С  фурна  за 20-30 мин.
    Разчупете по нарязаните  линии след охлаждане.


     Соления вариант на овесените квадрати също не е за изпускане. От тях и идеята за сладкия, правила съм ги няколко пъти и докато аз отговарям на въпроса за съдържанието, и как се правят, другите ги излапат, а за мен? Сменяме тактиката - докато аз хапвам, ти иди и прочети.:)

     Много здраве!

Няма коментари: