28 март 2013

Соленки-цветя

   В стремежа си да радвам децата, като им поднеса различна закуска, измислям всевъзможни щуротии. Кога ми се получава, кога - не (правих опит за сладки с настъргано сурово червено цвекло), но този път ударих десетката. Малката маймунка като ги видя на масата и се развика: "Браво, мамо! Браво!". Каката бе по сдържана и мина само с едно семпло: "Уха", но предполагам, че просто бързаше да ги нападне.

     
      Необходими продукти:
1 ч.ч. гъсто кисело мляко
1 ч.л. сода
150 г süzme peynir( Прилича на нашето сирене Дунавия, като консистенция, но на вкус е доста по различно. От това, което успях да разбера, млякото се пресича като за извара и се цеди. Google translate на български го превежда като извара, а на английски  като котидж сирене , но доста далеч от истината и може само да подведе.)
100 г кашкавал
брашно
 2 с. л.  зехтин, 1 ч.л. червен пипер, чорек оту

       Начин на приготвяне:
    Настържете сиренето и кашкавала. Угасете содата в млякото. Смесете всичко добре и добавяйте брашно. Оформете хубаво топче тесто, трябва да е достатъчно меко, но да не лепне. Разточете тестото с дебелина 1 или 1,5 см, на добре набрашнен плот. Изрежете с формичка за сладки. Подредете върху хартия за печене. Намажете отгоре с зехтина,  в който е прибавен червен пипер. Поръсете с черен кимион/чорек оту. Изпечете в предварително загрята фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар