И преди съм ви показвала рецепта за Казандиби. Но вие само с една рецепта ли се задоволявате? Аз, не. И минава ли женски разговор без размяна на рецепти? Минава, да, но винаги е добре, когато има кого да попиташ и той да сподели опит. Която и от двете рецепти да изберете все ще ви се получи десерта, но лично на мен тази ми беше далеч по-вкусна.
Необходими продукти:
4 ч.ч. прясно мляко - 800 мл
1 к.ч. оризово брашно
1 к.ч. нишесте
1 ч.ч. захар
щипка сол
1 с.л. краве масло
пудра захар
Начин на приготвяне:
Намажете тавата с краве масло, поръсете я с пудра захар през цедка хубаво да побелее.
Сложете прясното мляко и захарта в тенджера, и поставете на котлона да кипне. Разбъркайте оризовото брашно, нишестето и щипка сол на гладка каша с част от млякото. Добавете кашата на тънка струйка към вече кипващото мляко. Оставете за кратко да се сгъсти, не преставайте да бъркате. Изсипете крема в предварително подготвената тава и запечете на котлона, повече и навсякъде на слаб огън. С помощта на шпатула проверявайте колко се е запекла коричката отдолу.
Охладете задължително добре в хладилник и навийте на руло с помощта на шпатула преди сервиране.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар