С причина или без няма да се оправдавам, все пак трябва да се яде, давам рецепта за домашни крекери с черен кимион и сирене.
Необходими продукти:
1/2 ч.ч. айрян( Турският айрян е доста гъст, кисел и солен на вкус)
1 к.л. сода
100 г сирене süzme peynir( Прилича на нашето сирене Дунавия,
като консистенция, но на вкус е доста по различно. От това, което успях
да разбера, млякото се пресича като за извара и се цеди. Google
translate на български го превежда като извара, а на английски като
котидж сирене , което е доста далеч от истината и може само да подведе.)
пълнозърнесто брашно
2 с.л. черен кимион/чорек оту/
Начин на приготвяне:
Разбъркайте айряна и содата в купа, добавете сиренето и черния кимион. Добавете брашно до много твърдо тесто. Разточете на набрашнен плот или хартия за печене на съвсем тънка кора (1-2 мм). Нарежете на ромбове. Изчете.
Насладете им се!
Няма коментари:
Публикуване на коментар