Необходими продукти:
1 yufka (турска кора за баница,кръгла, ръчно точена, 200 г)
150 г извара фина
1 яйце
2 с.л. захар
1 ванилия
пудра захар за поръсване
2-3 с.л. олио за пържене
Начин на приготвяне:
Кората се разрязва на 8 триъгълника. В един от върховете на триъгълниците се намазва по една или две с. л. от смесената извара, яйце, захар и ванилия, така че да се образува по-малък такъв. Покриваме сместа, с част от кората и нагъваме като запазваме триъгълната форма( С правоъгълна кора е по-лесно). В тефлонов тиган се загрява олиото и се изпържват от две страни. Поднасят се топли с пудра захар.
Забележка: Могат да се направят от вечерта, да престоят в хладилника в затворен съд и да се изпържат на сутринта.
Няма коментари:
Публикуване на коментар