12 април 2013

Ориз с боб Пинто и броколи

      Вегетарианско, постно ястие, подходящо за 90-дневната диета и Разделно хранене. Може да се предложи за гарнитура. 
    Боб Пинто е вид шарен боб. Сухите зърна са  бежови на цвят с кафяви ивици, но след готвене се променят в розово-кафяви. Те са като малки рисувани платна, а-ла-Джаксън Полак, оттам името им "Пинто", което на испански означава "боядисани". Изключително ароматен , с плътна и кремеобразна структура и приятен вкус. Комбиниран с кафяв ориз и без мазнина имате храна с висококачествен протеин.
      Колко много видове боб има, може да видите тук.
 


    Нямах кафяв ориз, но както е тръгнало и него ще опитам, но лично на мен цветовата комбинация между бял ориз, боб Пинто и зеленото броколи, много ми допадна. Понякога варя голямо количество боб и замразявам на малки части, които добавям към салати и други ястия, когато ми потрябва.

    Необходими продукти:
2 глави лук
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. сварен боб
300 г броколи ( имах само замразени стебла )
черен пипер и сол
малко олио
     
     Начин на приготвяне:
   Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете лука в малко мазнина, добавете ориза и изпържете докато стане прозрачен. Налейте 3 ч.ч. топла вода. Изсипете боба и броколито при ориза, подправете с черен пипер и сол. Пъхнете във фурната да се изпече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар