Животът е това, което се случва, докато си правите други планове.
Банички на тиган
Необходими продукти:
8 тънки кори за баница
100 г сирене
1 яйце
олио за намазване на корите
Начин на приготвяне:
Нарежете корите на 4 по ширина. Нанесете с четка олио в едната половина на четвъртината. Сложете в долния десен край чаена лъжичка от смесените сирене и яйце. Сгънете кората на две, да захлупите плънката, нагънете на триъгълник. Последната нагъвка намажете с олио, за да се залепи кора в кора. Може да завиете във фолио, да съхраните за 2-3 часа в хладилник и да изпечете на сух тефлонов тиган от две страни преди поднасяне.
За любителите на мазнички банички намажете изцяло корите с олио.
Добър Апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар