Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. леща
1 глава лук
кимион, чер.пипер, копър, сол, чубрица на вкус
Начин на приготвяне:
4 ч.ч. вода се слагат да кипнат с малко сол, към тях се добавят ориза и лещата, почистени и измити. Вари се на бавен огън до пълното поемане на течността, трябва да са сварени много добре и сместа да не е водниста. Захлупват се с капак и се оставят до пълно охлаждане. добавят се подправките на вкус. Оформят се плоски кюфтенца и се изпичат в намазнен тефлонов тиган от две страни. Обръщат се с помощта на шпатула, за да не се разпаднат. Охладени са много по вкусни. Обикновено за оризови кюфтета си приготвям ориза от предната вечер за другия ден или от сутринта, а вечерта само матям в тигана.
Добър Апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар