29 юни 2013

Белтъчни шоколадови кексчета

     Трябва ли ви идея как да употребите белтъците, които не влизат в състава на някоя друга рецептата? Да - продължете да четете. Днес ще ви представя най-невероятните кексчета на света, всъщност - то е само едно, но много добро, само то оцеля, за да бъде споделено с вас, но колкото - толкова! Добрата новина е, че даваме рецептата, така както ги изядохме ние.




     Необходими продукти:
4 белтъка
1 ч.ч. захар
100 г меко масло
125 мл прясно мляко
1 бакпулвер
1 ванилия
2 с.л. горчиво какао
100 г черен шоколад
1/3 ч.ч. натрошени лешници и бадеми
1 и 3/4 ч.ч. брашно
щипка сол

     Начин на приготвяне:
Смесете брашното с щипка сол, натрошените ядки, бакпулвера и какаото.
Разбийте белтъците с 2-3 с.л. захар на твърд сняг.
В отделен съд разбийте маслото с останалата захар на крем.
Към маслото добавете млякото и ванилията.
Смесете внимателно белтъчния с масления крем.
Добавете на малки части сухата смес, бъркайте деликатно, до еднородна смес с шпатула.
Разпределете сместа по равно във формички и добавете начупения на едри парчета шоколад.
Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 - 20 мин.

 Да ви е сладко!

Адаптирана от: http://honeyandmilk2.wordpress.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар