02 юли 2013

Овесени кюфтета от тиквички

     От ранна пролет, та чак до късна есен, готвим по рецепти с тиквички. 
     И днес оставаме верни на себе си и този път, ще ви представим не една, а две рецепти, от които само едната е с този прекрасен зеленчук, който вече започва много силно да ме интригува как би се предрешил в сладолед.
      - Защо две рецепти?
     - Защото за едната рецепта така и не успях да направя хубава снимка, но за сметка на това има една жена, от която видяхме това-онова и тя дава рецептата, и е показала как изглеждат. Но другата рецепта днес, искаме да покажем на нея, защото именно тя ни вдъхнови да я създадем. И защото понякога е по-хубаво да сме иноватори, а не имитатори.



     Необходими продукти:
500 г тиквички - една голяма или две малки
1 слава лук
2-3 скилиди чесън
1 ч.ч. фини овесени ядки
магданоз
копър
чубрица
черен пипер
зехтин
сол

     Начин на приготвяне:
    Измийте тиквичката. Настържете я на едрото ренде. Не изцеждайте тиквичката от сока и! Настържете обелената главата лук. Добавете пресования чесън. Подправете сместа със сол, черен пипер, чубрица, нарязаните на ситно магданоз и копър. Забравете сместа за няколко часа. Трябва да получите гъста каша, при необходимост  добавите още овесени ядки. С лъжица за сладолед загребете от смета и изсипете в предварително подготвена тава с хартия за печене. Леко притеснете, загладете, оформете по лъжица зехтин капнете върху всяко кюфтенце.
Изпечете в умерена фурна. Хапват се охладени, в летните жеги, от вкусни домати придружени.

Добър Апетит!

     Не съм забравила, ето и втората рецепта за овесени кюфтета от Вкусно с Бети във веган вариант!




Няма коментари:

Публикуване на коментар