Не зная колко рецепти за мус има, само няколко съм пробвала, но един живот не стига на човек да опита и види всичко на света, за съжаление. Има толкова много красота и доброта по света, хора с добри сърца, които искаш да познаваш и красиви кътчета от света, на които искаш да отидеш.
Аз наскоро посетих едно такова място, където видях най-лесния мус на света, който много ми хареса. И понеже на доверие в днешно време нищо не приемаме - взехме едно много бързо решение. Повече от ясно е какво бе то? Да пристъпим към действие.
Необходими продукти:
Необходими продукти:
320 г черен шоколад с високо съдържание на какао /4 бр по 80 г/
240 г пълномаслено прясно мляко
240 г много гъсто кисело мляко с масленост 3,8 %
течен екстракт от бадеми
микс от натрошени бадеми и лешници
Начин на приготвяме:
Шоколадът се разтопява на водна баня.
В дълбок съд разбийте прясното и киселото мляко, докато се образува лека пяна.
Разтопеният шоколад се добавя на малки части при постоянно разбиване с миксер.
Ароматизираме с бадемова есенция.
Не е необходимо много разбиване, но следва поне три часово изстудяване.
Изсипвайте от сместа в средата на чашката, за да останат чисти стените.
Преди сервиране поръсете с ядките.
Няма начин да не ви е сладко!
Като забележка - леко ми напомни детските години, когато мама правеше домашен течен шоколад, но вероятно е носталгичен поглед към отминалите безгрижни дни. Опасно вкусен, строго забранен за не шокоманиаци.
микс от натрошени бадеми и лешници
Начин на приготвяме:
Шоколадът се разтопява на водна баня.
В дълбок съд разбийте прясното и киселото мляко, докато се образува лека пяна.
Разтопеният шоколад се добавя на малки части при постоянно разбиване с миксер.
Ароматизираме с бадемова есенция.
Не е необходимо много разбиване, но следва поне три часово изстудяване.
Изсипвайте от сместа в средата на чашката, за да останат чисти стените.
Преди сервиране поръсете с ядките.
Няма начин да не ви е сладко!
Като забележка - леко ми напомни детските години, когато мама правеше домашен течен шоколад, но вероятно е носталгичен поглед към отминалите безгрижни дни. Опасно вкусен, строго забранен за не шокоманиаци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар