23 юли 2013

Лахмаджун

    Това е едно от ястията, които си бях поставила за цел да направя сама. Преди време се информирах подробно какво представлява и какви са съставките, даже гледах ритуалното му приготвяне в заведение за хранене.
     Разпитвах за автентична рецепта и както вероятно се досещате, ме гледаха доста умно, че какво толкова на една питка с кайма и зеленчуци. Всяка къща си имала рецепта и то, тя не е много различна, но от ръцете на различните майстори излизала различна. Така ще е, няма как!
      Всъщност, разликата идва от съставките в тестото и това колко кайма ще сложите, както и от това, зеленчуците повече ли са или по-малко. Позната е още като арабска, но може да я срещнете и като турска пица.
    Аз често прибягвам до замразяване на тесто и сега измъкнах  една топка  от фризера, изостанала от преди. Препоръчвам обаче, всеки да си приготви с любимото си тесто, да няма издънки :).
           


Необходими продукти:
един домат
една глава лук
две зелени чушки
1/2 връзка магданоз
200 г телешка кайма
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
     Нарежете зеленчуците на кубчета, магданоза на ситно, смесете с каймата и подправете със сол и черен пипер на вкус.
     Втасалото тесто разточете на много тънка кора и ли раздърпайте с ръце и длани, намажете с кайма-зеленчуковата  смес на тънко и изпечете в загрята умерена фурна.

Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар