26 август 2013

Курабийки без месене

     Една рецепта за бързи и много лесни курабийки, за направата на които е нужно желание, отколкото сладкарски умения. Но за сметка на това, мога да споделя, че те са една добра идея за другарче на кафето, а за подрастващото твърде младо поколение с чаша прясно мляко.
   Тестото е много лесно за оформяне, първата партида бе предложена и одобрена от международна комисия, съставена от няколко деца от 4 различни народности, на бързо организирана среща с цел взаимна игра и забавления. И така, остана ни само едничка за снимка, която остана в историята след фотосесията.


     Необходими продукти:


    Начин на приготвяне:
    Разбиват се маслото със стайна температура и  захарта с миксер, добавят се едно по едно яйцата. Разбива се само до получаването на еднородна смес. Отделно се смесват брашното със солта, содата и ванилията. Добавяме брашнената към маслената смес и объркаме добре с бъркалка или лъжица. Накрая се добавят сушените червени боровинки, стафидите, натрошените ядки. Могат да се изпекат големи курабийки, така са по-меки или като малки и плоски бисквити за по-хрупкав ефект. 
     За големи курабийки загребете една супена лъжица с връх от  тестото и леко оформете с ръце на топче. За малките се взима по една чаена лъжичка, оформя се на топче и се сплесква на плоска бисквитка. За по-лесно топчета се нареждат върху хартия за печене на достатъчно разстояние и се притискат с дъното на плоска чаша или просто с длан. 
      За експресно  приготвяне - загребвате с лъжичка от тестото и с пръст избутвате сместа от лъжичката. Получават се доста небрежни, но за сметка на това твърде очарователни курабийки.
     По желание се поръсват със смес от 1-2 супени лъжици захар смесена с 1 к.л. канела. Пекат се предварително загрята на 200 градуса фурна.



Да Ви е сладък денят!

Няма коментари:

Публикуване на коментар