02 септември 2013

Бишкоти с антеп фъстък

     Бишкоти, двойно препечени бисквити или канточини, както да ги наречете аз си представям винаги нещо вкусно и завладяващо. Днес ви предлагам една рецепта за моите любими biscotti с шоколадов вкус. Лесни за правене и още по-лесни за консумиране.



     Необходими продукти:
275 г брашно
100 г краве масло
50 г антеп фъстък 
5 г  бакпулвер
3 яйца
65 г какао
200 г захар
1 щипка сол
1 ванилия



      Начин на приготвяне:
    Маслото се разбива със захарта и към тях се прибавят едно по едно яйцата. В друг съд се смесват сухите съставки и се добавят към маслената смес. Двете се объркват с лъжица или шпатула, накрая се добавят ядките предварително запечени. Получава се гъсто тесто, което разделяме на две дълги купчинки върху хартия за печене. С лъжицата заглаждаме повърхността на продълговатите питки и печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 20 мин. Печенето е до суха клечка. Извадете изпечените питки, намалете фурната на 150 градуса и след 10 мин ги нарежете на филийки с дебелина 1,5 см или 1 пръстче. И тук много важно - като мерите с пръстчето и режете да не иде на кино мерката. Нарязаните филийки наредете отново в тавата легнали и върнете във фурната за изсушаване за около 15- 20 мин. Целта е да се получат хрупкави ръбчета и за по-дългото им съхранение в добре затворен стъклен буркан след пълно охлаждане на бишкотите.



      Обикновено краищата на двете хлебчета се изяждат още преди второто препичане.
      Рецептата бе проверена 5 пъти за малко повече от месец и поради вкусовите си ценности бе невъзможно  да се провери,  колко време могат да издържат затворени в буркан, но по непроверена информация до две седмици.

                                                                                                                  Да ви е сладко!



Източник на рецептата е рекламно списание за италианско кухненско оборудване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар