Вкусотия до шия, от лесно по-лесно, от вкусно по-вкусно, от сериала бързи, смели, сръчни и по темата как да употребим изобилието от тиквички, което ни предлага пазара или пък градината, който каквото има. Тази рецепта ми стана много любима още преди 2 години и често съм я предлагала на приятели, интересно е че противници на тиквичките, се пристрастяват към кишчето, че и рецептата искат. Е най-сетне ето я и нея, че и с нагледен пример за допълнително онагледяване и подстрекаване към прилагане на текстовия материал.
Необходими продукти:
4 или 5 яйца
1/2 или 1 чаша настърган кашкавал
1/2 или 1 чаша настърган кашкавал
1/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 средна глава лук ситно нарязана
1 средна глава лук ситно нарязана
1-2 скилиди пресован чесън
3 чаши млади тиквички тънко нарязани
сол, чер пипер, магданоз,копър и суха мащерка
3 чаши млади тиквички тънко нарязани
сол, чер пипер, магданоз,копър и суха мащерка
Начин на приготвяне:
В купа се разбиват яйцата с вилица, добавят се олиото и кашкавала, нарязаната на ситно глава лук, пресованият чесън и подправките. Изсипваме брашното със смесения бакпулвер. Накрая добавяме тиквичките нарязани на ренде или в робот с дебелина 2-3 мм. Всичко се обърква и се пече на 200 градуса до хубав загар.
По желание може да се добави колбас, сварено пилешко месо или кайма, както е направил източника.
Добър Апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар