08 април 2013

Розички от тесто с извара

  




        Решението бе взето на мига. Няма как да пропусна да направя тези рози. Виждала съм тази техниката за направата на рози за торта от марципан и още тогава се зачудих, могат ли да станат от тесто? Стават, даже много хубави, но не правих опити. Някой друг ги в направил, аз само на готово, смело приложих. Благодаря на Лабрекс за поредната прекрасна рецепта.
       Без мързел, по правилата, резултата е повече от прекрасен и вкусен. Леко сладки и много ароматни. Аз не мазах с жълтък, не пудрих със захар, оставих ги така, за да се вижда по-ясно формата.  Копирам си рецептата, за поколенията.:):):):):)



200 гр извара
3 с.л. захар
2 жълтъка
2 чаши брашно (240 мл)
100 гр краве масло
кората на 1 лимон
ванилия
1 бакпулвер

    Ако изварата е едра, прекарайте я през ренде, добавете захарта и жълтъците. Разбийте с миксер или хубаво разбъркайте с вилица, добавете размекнатото масло, настърганата лимонова кора, ванилията и брашното с бакпулвера. (ако намалите маслото, намалете и брашното, понякога слагам по-малко от даденото количество)

      Замесете тесто и сложете топката в хладилник за около 30 мин. След това разточете тестото и с чаша изрежете кръгчета. Оформете розички от 8 кръгчета, ако са по-големи, срежете на две и направете две розички, ако са малки – оформете една розичка. Отделните листенца загърнете настрани, за да се получи разцъфнала розичка. (погледнете източника  стъпка по стъпка)

     Намажете розичките с разбит жълтък и печете в предварително загрята на 170 град фурна 20-30-40 мин, зависи колко големи са розичките. Сервирайте ги, поръсени с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар