04 април 2013

Супа с кайма

      Не винаги имам време да правя топчета от кайма за супа. Обикновено процедирам като  омесвам повече кайма, отколкото ми трябва за една супа, с една част правя на момента, а другата замразявам, когато ми трябват.
      Днес нямах готови месни топчета, нямах  много време за готвене, а бе ред на една супа. Имаше подсещане от форума за такава супа. Направих я в един малко различен вариант, за да мога и аз да си хапна от нея, когато съм на диета. Тя е без въглехидрати.

       Необходими продукти:
150 г кайма
1 глава лук
1 голям морков
1 зелена чушка
 За застройката:
сока от половин лимон, 2 жълтъка
магданоз

        Начин на приготвяне:
    Нарежете измитите и почистени зеленчуци. В тенджера загрейте олио и задушете зеленчуците за кратко. Добавете каймата и бъркайте, да не стане на бучки. Долейте 1.5 л  топла вода. Когато каймата и зеленчуците са готови, отстранете от огъня. Разбийте жълтъците с лимоновия сок и щипка сол. На тънка струйка прибавяйте бульон към застройката, като не спирате да разбивате. Застройката връщате в супата и отново разбърквате. Добавете нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус.
        С тази застройка супата не става гъста и плътна, но е с много свеж и мек вкус, с много наситен жълт цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар