17 юни 2013

Казандиби

    И преди съм ви показвала рецепта за Казандиби. Но вие само с една рецепта ли се задоволявате? Аз, не. И минава ли женски разговор без размяна на рецепти? Минава, да, но винаги е добре, когато има кого да попиташ и той да сподели опит. Която и от двете рецепти да изберете все ще ви се получи десерта, но лично на мен тази ми беше далеч по-вкусна.


      Ако обичате да обирате крема останал на дъното на съда, в които е приготвен, когато е леко загорял, продължете да четете по надолу, тази рецепта е за вас, защото не случайно този десерт е получил името си  - Дъното на казана.

     Необходими продукти:
4 ч.ч. прясно мляко - 800 мл
1 к.ч. нишесте
1 ч.ч. захар
щипка сол
1 с.л. краве масло
пудра захар



     Начин на приготвяне:
     Намажете тавата с краве масло, поръсете я с пудра захар през цедка хубаво да побелее.
    Сложете прясното мляко и захарта в тенджера, и поставете на котлона да кипне. Разбъркайте оризовото брашно, нишестето и щипка сол на гладка каша с част от млякото. Добавете кашата на тънка струйка към вече кипващото мляко. Оставете за кратко да се сгъсти, не преставайте да бъркате. Изсипете крема в предварително подготвената тава и запечете на котлона, повече и навсякъде на слаб огън. С помощта на шпатула проверявайте колко се е запекла коричката отдолу. 
     Охладете задължително добре в хладилник и навийте на руло с помощта на шпатула преди сервиране.
 
                                                                                                                                    Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар