09 април 2013

Яйчена история и как да си направим бързо и лесно рамка за снимки от картон

        Една закуска по така...
        Нищо сложно и трудно.Яйца в кошничка

                                                                                      
 6 яйца
6 квадрата бутер тесто
 колбас и маслини за украса
  

    Бутер тесто на квадрати се полага във форми за тарталети, изрязва се остатъка с обратното на ножа по ръба на металната форма. По този начин излишъка се отстранява. Остатъците от тестото се изпичат самостоятелно с малко кашкавал в отделна формичка. В останалите се чуква по едно цяло яйце. Пекат се в силно загрята фурна. Украсете и поднесете.


                                                                                                                                                                                


"Пипалото"
 или
Октоподче от кренвирш    Разрежете кренвирша на ленти, така че от единия си край да остане неразрязан. Подредете пипалата в тефлонов тиган като ги извивате, за да създадете желаната форма, така че неразрязания край да остане отгоре. Чукнете едно яйце върху пипалата и изпечете на котлон.
Идеята за октоподчето от кренвирш видях в Крокотак , от мен само яйцето е в плюс.                              Добър Апетит!
   Една рамка за снимка, която направихме с голямата щерка с цветни картони за детската  стая. Залепихме цветни ленти на дебел картон и изрязахме под различна форма всяка страна. От дебелия картон изрязахме лента и залепихме за рамката, така че да я подпира да не падне.


Няма коментари:

Публикуване на коментар