04 юни 2013

Как да си направим лента за коса или "зайци" от плат

        Случвало ли ви се е да купите дреха на детето си, която да не му е съвсем по-мярка? А може да е подарък, който да е много мил жест и душа и сърце да не ви дава да се разделите с тази вещ?
 

    
   Едно лесно и интересно предложение в няколко стъпки да си изработите сами  аксесоар за коса. Защото когато ластиците са на ръката, какво ни остава да красим косата? Все пак ние държим на стила.
    В случая разполагаме с готин панталон с цветен принт на цветя, който ни е по-мярка, но крачетата са пораснали по-дълги. Не се лишаваме от тях, а ги скъсяваме и от подгъвите изработваме "зайци" за коса, но може да е красива диадема от плат . Принципа  е един и същ.
          





          
    Изрежете два детайла с еднаква големина и с форма, като на снимката.
     Съединете двете парчета, с малка резерва - 0,5 см, като оставите дупка за обръщане. Изрежете излишния плат в ъглите за постигане на по-красиви и остри върхове. Обърнете ги и избутайте с молив, изгладете резервите с равен кант.
   Най-хубави остри ъгли се получават с прилагане на техника за обръщане  с отрязък конец, който преминава през последния бод на върха на острия ъгъл, а с  двата му края се издърпва внимателно острия връх на лице.




Крайно време е политиците да престанат да се държат като на карикатурата, защото ние им сърбаме попарата.

    През дупката се промушва телче с завити краища. Дупката се зашива - за по-голяма прегледност и чистота на ръка със скрит бод, но може да се залепи с двойно подлепваща лента на ютия.
    Ако сте следвали инструкциите и сте се справили добре, крайния резултат трябва да изглежда така:








Няма коментари:

Публикуване на коментар