17 юли 2013

Пъстричко, шаренко, къдравко руло

     Едва ли ще Ви изненадам, но това ще ми е годината на рулата. И  да си призная много ги харесвам и винаги съм искала да ги правя, но имаше спънки с размера на фурната и тавата. След подмяна на двете не спирам да въртя рула. Те са доста лесни за правене. И заслужават да бъдат похвалени още веднъж: Голяма палачинка със спанак, Доматено руло с плънка, Палачинково руло, Шоколадово руло.
      Да не забравяме още: Плетеното руло от тиквички, което е хита за това лято, още повече ако намерите доброволец да пече тиквичките на скара, тефлонов или грил тиган. Казандиби е десерт, който се прави изключително лесно, и без да се залъгваме си е истински загори тенджера десерт, ще ви се наложи да стържете тавата, но си заслужава вкуса и след накисване няма нужда от кой знае колко търкане, става и без мъркане.


    Днес ще покажем нещо виждано много пъти и все чакащо подходящия момент да бъде направено. Моментът дойде, както е казала Ванга.   



     Необходими продукти:
6 яйца
6 с.л. много меко масло
4 с.л. гъсто пълномаслено мляко
6 с.л. с  връх брашно
1 бакпулвер
2-3 скилиди чесън
суха мащерка
1-2 щипки сол
черен пипер


     За оцветяване на сместа са необходими:
2 с.л. гъста доматена паста - за червената смес
4 с.л. настъргано бяло сирене - за жълтата
2 с.л. попарен и добре отцеден спанак - пасиран - за зелената

     Пълнеж:
2 пак. крема сирене
100 гр твърдо сирене
2-3 с.л. меко масло
копър
чесън




     Начин на приготвяне:
    Разбийте яйцата на пяна със солта, добавете почти течното масло и киселото мляко, докато стане еднородна смес. Подправете с пресования чесън, мащерката и черния пипер. Добавете брашното и бакпулвера на малки порции, докато сместа я поеме. 
    Разделете на три сместа и добавете във всяка част съответно сирене, дом.паста, пасирания спанак.
    В правоъгълна тава застелете хартия за печене. Нанесете части от плънките с лъжичка редувайки ги, успоредни една на друга и равнявайки по дългата страна на  тавата. 
    Изпечете в предварително загрята умерена фурна до суха клечка. Изпеченото руло обърнете върху чиста памучна кърпа, отлепете хартията и завийте на руло към дългата страна на правоъгълника. Оставете да се охлади, развийте и намажете с млечния пастет.  Навийте отново, внимателно без натиск, за да не излезе плънката. Охладете за по-доброто стягане на плънката.
   Млечен пастет се приготвя  като в блендер поставяме всички необходими съставки и миксираме за кратко, до получаване на желаната консистенция, при необходимост добавете кисело мляко, за постигане на по-меко и кремообразно състояние.

     Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар